Stay Privit: bescherm je privacy

Priviteers werkt voor organisaties die data privacy en alle processen daaromheen goed willen regelen. Dat doen we vanuit een passie: als we het nu niet goed regelen, wordt het straks een onaangename wereld. Zowel off- als online. We zijn er voor:

  • Directeuren en bestuurders die zich afvragen of ze klaar zijn voor de AVG (en die schrikken van de bangmakerij die je overal tegenkomt).
  • IT-verantwoordelijken, softwarearchitecten en developers die willen weten wat er voor hen verandert, concreet en met handvatten.
  • Procestijgers die graag alle processen compliant willen krijgen, maar niet precies weten welke en hoe.
  • Marketeers die graag voorop willen lopen en kunnen ‘shinen’ met hun privacyvriendelijke aanpak.
  • HR-managers die hun medewerkers en sollicitanten de zekerheid van zorgvuldige omgang met hun persoonsgegevens willen geven.
  • En alle anderen die met data privacy te maken hebben: van receptionist (denk aan de bezoekersregistratie) tot de financieel manager.

Voor individuen heeft Priviteers geen (betaalde) dienstverlening. Wel willen we jou graag op weg helpen met handige verwijzingen zodat je weet wat je kunt doen om als privépersoon je privacy te waarborgen:

  • Bits of Freedom: zij komen op voor internetvrijheid in Nederland. De overheid en het bedrijfsleven moeten goed beleid voeren en rekening houden met burgerrechten van de internetter. Bits of Freedom biedt praktische handvatten, kijk bijvoorbeeld naar hun Toolbox of hun Privacy Inzage Machine.
  • Lastpass: een superhandige manier om wachtwoorden te beheren. Priviteers is fan van Lastpass, omdat een sterk wachtwoord de basis voor veilig internetten is en Lastpass ervoor zorgt dat je dat zonder hoofdpijn kan regelen.
  • De Correspondent, de thuisbasis van privacyschrijvers Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis (Je hebt wél iets te verbergen), heeft een fijne Zelfverdedigingsgids uitgebracht. Je ziet hier stap voor stap, in tekst en video, welke eenvoudige maatregelen je kunt nemen om een acceptabel niveau van privacy en veiligheid te bereiken.

 

Quick guides voor je persoonlijke privacy

Op deze website zullen we geregeld Quick guides publiceren die je helpen om je eigen privacy goed te regelen. De eerste is die voor Google, binnenkort volgen er meer! Klik op de illustratie en download de pdf. Succes en Stay Privit!

Priviteers-Google-quickguide-juni-2017